Βιωσιμότητα στη Faber-Castell

Η αλλαγή χρειάζεται δημιουργικότητα.

Ένα βιώσιμο μέλλον χρειάζεται νέες ιδέες καθώς και ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να διαμορφώσουν αυτό το μέλλον με δημιουργικό τρόπο. Εμείς ως Faber-Castell είμαστε η κινητήρια δύναμη για τη βιώσιμη ανάπτυξη στον κλάδο μας: με τα προϊόντα μας, παρακινούμε τους ανθρώπους να απελευθερώσουν το δημιουργικό τους δυναμικό. 

AΣαν οικογενειακή επιχείρηση στην ένατη γενιά, παίρνουμε σοβαρά την ευθύνη μας. Η βιωσιμότητα δεν είναι μια νέα τάση για εμάς, αλλά ένα αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας αξιών μας και ένας αποδεδειγμένος παράγοντας επιτυχίας στην ιστορία της εταιρείας μας’.  

Αντιλαμβανόμαστε τη βιωσιμότητα με οικολογικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς όρους.

Είμαστε πρωτοπόροι στον κλάδο με τη δική μας πιστοποιημένη διαχείριση των δασών για την εξασφάλιση μιας μακροπρόθεσμης πηγής πρώτων υλών. Αλλά είμαστε επίσης προσηλωμένοι στη βιοποικιλότητα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη διατήρηση των πόρων, τις ίσες ευκαιρίες και τη διαφορετικότητα. Aως μια παγκοσμίως γνωστή εταιρεία εμπορικών σημάτων, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως βασικό παράγοντα στην οικονομία: οι ενέργειές μας έχουν σημαντικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον όσο και στην κοινωνία.

Περιβαλλοντική ευθύνη

μείς πάντα δίναμε μεγάλη αξία στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα (το “E” στο ESG). Μάθετε περισσότερα για τα πολυάριθμα περιβαλλοντικά μας έργα και πρωτοβουλίες εδώ.

Μάθετε περισσότερα για την περιβαλλοντική μας ευθύνη

Κοινωνική ευθύνη

Η βιωσιμότητα δεν αφορά μόνο το περιβάλλον και το κλίμα- περιλαμβάνει επίσης κοινωνικές πτυχές (το "S" στο ESG). Αυτή η ενότητα παρέχει μια επισκόπηση της κοινωνικής μας δέσμευσης.
Μάθετε περισσότερα για την κοινωνική μας ευθύνη

Επιχειρηματική ευθύνη

Aπαράλληλα με την περιβαλλοντική και κοινωνική δέσμευση, η υπεύθυνη εταιρική διακυβέρνηση (το “G” στην ESG) αποτελεί βασικό μέρος της ολοκληρωμένης προσέγγισής μας για τη βιωσιμότητα. Εδώ, παρουσιάζουμε τα βασικά θέματα της επιχειρηματικής μας υπευθυνότητας.

Μάθετε περισσότερα για την επιχειρηματική μας υπευθυνότητα

Στόχοι βιωσιμότητας

Έτος αναφοράς: οικονομικό έτος 2019/20

Αποτύπωμα άνθρακα

Είμαστε αφοσιωμένοι στη συνεχή μείωση του παγκόσμιου εταιρικού μας αποτυπώματος άνθρακα με την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης, τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την επίτευξη ενεργειακής αυτάρκειας.

 

Ο στόχος μας
Μείωση του εταιρικού αποτυπώματος άνθρακα κατά 55% έως το τέλος του οικονομικού έτους 2029/30 (με βάση τα πεδία εφαρμογής του οικονομικού έτους 2019/20, ανά ένα εκατομμύριο τεμάχια παραγόμενων προϊόντων)

Ενέργεια

Στόχος μας είναι η περαιτέρω μείωση των ενεργειακών αναγκών της εταιρείας μας με τη μετάβαση σε πιο ενεργειακά αποδοτικές εγκαταστάσεις στις παγκόσμιες εγκαταστάσεις παραγωγής μας.

 

Ο στόχος μας

Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 55% μέσω της βελτίωσης της αποδοτικότητας έως το τέλος του οικονομικού έτους 2029/30

 

 


Σκοπεύουμε να επιτύχουμε ενεργειακή αυτάρκεια μέσω της ανεξάρτητης προμήθειας ανανεώσιμης ενέργειας, όπως η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών, αντλιών θερμότητας ή υδροστροβίλων.

 

Ο στόχος μας
Επίτευξη ενεργειακής αυτάρκειας έως το τέλος του οικονομικού έτους 2034/35

Πλαστικό

Στόχος μας είναι να αποφεύγουμε τις πλαστικές συσκευασίες προϊόντων μίας χρήσης, αντικαθιστώντας τες με χαρτόνι ή άλλα φιλικότερα προς το περιβάλλον υλικά, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Ο στόχος μας

Μείωση του ποσοστού του παρθένου πλαστικού στις πρωτογενείς συσκευασίες προϊόντων μίας χρήσης σε ποσοστό κάτω του 5% έως το τέλος του οικονομικού έτους 2029/30

 

 

Δεσμευόμαστε να αντικαταστήσουμε τα νέα πλαστικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα μας με εναλλακτικά, όπως ανακυκλωμένα ή βιολογικής προέλευσης πλαστικά, χωρίς να υποβαθμίσουμε την ποιότητα.

Ο στόχος μας

Αύξηση του ποσοστού των εναλλακτικών πλαστικών (κυρίως ανακυκλωμένων και βιολογικής προέλευσης) στα προϊόντα μας σε 55% έως το τέλος του οικονομικού έτους 2029/30

Ισότητα των φύλων

Στόχος μας είναι να επιτύχουμε ίση κατανομή γυναικών και ανδρών σε ηγετικές και διοικητικές θέσεις.

 
Ο στόχος μας
Αύξηση του ποσοστού των γυναικών σε ηγετικές και διοικητικές θέσεις στο 50% έως το τέλος του οικονομικού έτους 2029/30

Νέα για την αειφορία

Μάθετε για τις τρέχουσες πρωτοβουλίες και δραστηριότητές μας στον τομέα της βιωσιμότητας.

Ο πλανήτης μας. Οι δράσεις μας.

Ας επανασχεδιάσουμε τον κόσμο!

Η αλλαγή χρειάζεται δημιουργικότητα.
Χρησιμοποιήστε το χρωματικό μας πρότυπο και κάντε τη γη ένα ποικιλόμορφο και πολύχρωμο μέρος με τα μολύβια και τις πένες μας.

Βρείτε το πρότυπο χρωματισμού μας εδώ

Το σπίτι μας. Το δάσος της Faber-Castell.

Το δάσος Faber-Castell.
Εκφράστε τη δημιουργικότητά σας με τα πρότυπα ζωγραφικής μας και δημιουργήστε ένα πολύχρωμο σπίτι για τα ζώα στο δάσος της Faber-Castell.
Βρείτε τα πρότυπα ζωγραφικής μας και περισσότερες πληροφορίες για το δάσος της Faber-Castell εδώ:
Stefan Leitz, Διευθύνων Σύμβουλος της Faber-Castell AG

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η καινοτομία και η πρόοδος απαιτούν δημιουργικότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη βιωσιμότητα.”

Αγαπητοί αναγνώστες

Σπάνια μεμονωμένες εταιρείες λαμβάνουν τέτοια αναγνώριση για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα: είχαμε το προνόμιο να παρουσιάσουμε τη βιώσιμη διαχείριση των δασών μας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη με την ευκαιρία της "Διεθνούς Ημέρας των Δασών 2023".

Είμαστε υπερήφανοι για αυτό που έχουμε επιτύχει: στον κλάδο μας, ήμασταν πρωτοπόροι στη διαχείριση των πόρων με περιβαλλοντική συνείδηση. Από τη δεκαετία του 1980, διαχειριζόμαστε δάση πεύκου στη Βραζιλία για την αειφόρο προμήθεια ξύλου. Εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, χρησιμοποιούμε υδροηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα κεντρικά μας γραφεία στο Stein. Σε άλλες τοποθεσίες, εστιάζουμε στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως μέσω των δικών μας ηλιακών εγκαταστάσεων.

Θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία, διατηρώντας την ηγετική μας θέση στον κλάδο στις βιώσιμες και δίκαιες επιχειρηματικές πρακτικές.

Και έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα χρόνια: να βελτιστοποιήσουμε περαιτέρω το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, για παράδειγμα, αυξάνοντας τη χρήση ανακυκλωμένων ή φιλικών προς το περιβάλλον πρώτων υλών και βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση. Υποστηρίζουμε επίσης μια ποικιλόμορφη εταιρική κουλτούρα και ηγεσία. 

Η βιωσιμότητα αποτελεί βασική συνιστώσα της παγκόσμιας επιχειρηματικής μας στρατηγικής "One Faber-Castell - Δημιουργώντας ένα πολύχρωμο μέλλον". Είναι βαθιά ριζωμένη στην ταυτότητά μας και υιοθετείται ενεργά από την ιδιοκτήτρια οικογένεια, το διοικητικό συμβούλιο, την ηγετική ομάδα και κάθε εργαζόμενο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η καινοτομία και η πρόοδος απαιτούν δημιουργικότητα, ιδιαίτερα στον τομέα της βιωσιμότητας. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε την ικανότητα να βρίσκουμε δημιουργικές λύσεις - αυτό είναι το όραμά μας. 

Με την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησής μας "Η αλλαγή χρειάζεται δημιουργικότητα.", καλούμε τους πελάτες μας να μας ακολουθήσουν. Μαζί, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε καινοτόμες ιδέες για να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τον πλανήτη μας. Ανυπομονούμε να αναδιαμορφώσουμε το μέλλον μας μαζί σας. 

Θερμούς χαιρετισμούς
Stefan Leitz
Διευθύνων Σύμβουλος, Faber-Castell AG