Οικολογία

Το ένα τρίτο των δασικών μας φυτειών είναι αφιερωμένο στην προφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και βιότοπος φιλοξενίας περισσότερων από 716 διαφορετικών και σπάνιων ειδών ζώων, εκ των οποίον τα 50 απειλούνται με εξαφάνιση.
Ο όμιλος Faber-Castell εντείνει τις προσπάθειές του να μειώσει τη χρήση πλαστικού ή να το αντικαταστήσει με ανακυκλωμένα υλικά.  
Κάθε προϊόν αποτελείται από πολύτιμες πρώτες ύλες. Για την επέκταση της χρησιμότητας τους, πολλά από τα προϊόντα μας είναι επαναγεμιζόμενα.
Οι δασικές φυτείες μας απορροφούν περισσότερο από 900.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και εξουδετερώνουν όλες τις εκπομπές CO2 που προκύπτουν από την παραγωγή.
Η Faber-Castell καλύπτει το 82% της παγκόσμιας κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Περισσότερο από το 90 % του ξύλου που χρησιμοποιείται για την παγκόσμια παραγωγή των μολυβιών Faber-Castell προέρχεται από δάση πιστοποιημένα κατά 100 % από την FSC και συνεπώς από υπεύθυνες πηγές.
Πολιτική για την αλυσίδα επιμέλειας FSC

Η Faber-Castell χρησιμοποιεί ξύλο πιστοποιημένο από τον οργανισμό PEFC ως επιπλέον εναλλακτική στο ξύλο πιστοποιημένο απο τον οργανισμό FSC. Και τα δύο οργανισμοί πιστοποίησης διασφαλίζουν τη βιώσιμη διαχείριση και χρήση των δασικών πόρων.
Πολιτική για την αλυσίδα επιτήρησης PEFC
Η Faber-Castell είναι πρωτοπόρος σε θέματα φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων βιομηχανικής παραγωγής. Γι’ αυτό, η εξασφάλιση μιας μακροπρόθεσμης πηγής ξυλείας ήταν πρωταρχικό μέλημα της εταιρικής της φιλοσοφίας ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1980.Στη Βραζιλία, η εταιρεία χρησιμοποιεί ταχέως αναπτυσσόμενη ξυλεία από τα δάση που διαχειρίζεται και διατηρεί δικά της φυτώρια δέντρων. Τα δενδρύλλια φυτεύονται συνεχώς για να αντικαταστήσουν κάθε σειρά δέντρων που κόβονται: ένας βιώσιμος οικολογικός κύκλος. Περίπου 300.000 δέντρα του τύπου Pinus caribaea φυτεύονται σε μια συνολική έκταση περίπου 10.000 εκταρίων (100 km²), χιλιάδες μίλια μακριά από τα απειλούμενα τροπικά δάση του Αμαζονίου. Μετά από 20 έως 23 χρόνια είναι αρκετά αναπτυγμένα ώστε να μπορούν να συγκομιστούν ως περιβαλλοντικά συμβατή πρώτη ύλη για μολύβια με μαύρο μόλυβδο και έγχρωμα μολύβια. Όχι μόνο τα υλικά που χρησιμοποιούνται, αλλά και η διαδικασία, οι μέθοδοι παραγωγής και απόρριψης κάθε είδους αποβλήτων υποβάλλονται σε κριτική ανάλυση. Για παράδειγμα, η Faber-Castell έπαιξε πρωτοποριακό ρόλο στη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον χρωμάτων με βάση το νερό για την επίστρωση των μολυβιών της με ξύλινο περίβλημα.
Το ένα τρίτο των ιδιόκτητων δασών της εταιρείας στη Βραζιλία είναι προστατευόμενο περιβάλλον που διατηρείται και έχει γίνει βιότοπος για περίπου 600 είδη ζώων και φυτών.
Διαχειριζόμαστε  10.000 εκτάρια πευκοδάσους με βιώσιμο τρόπο. Αυτά παρέχουν την πρώτη ύλη για τα μολύβια μας και καλύπτουν το 86% της παγκόσμιας ζήτησης ξύλου.
Η Faber-Castell χρησιμοποιεί
παγκοσμίως
100%
πιστοποιημένο ξύλο FSC ή PEFC
.
Κάθε χρόνο φυτεύονται περίπου 300.000 δενδρύλλια στα δάση της εταιρείας. Περίπου ένα φορτηγό γεμάτο ξυλεία συλλέγεται κάθε λεπτό.