Χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών

Το πλαστικό υψηλής απόδοσης εξασφαλίζει την ποιότητα και τη μακροζωία των προϊόντων. Για παράδειγμα, προστατεύει το μελάνι των οργάνων γραφής από το στέγνωμα, έτσι ώστε τα στυλό να μπορούν να χρησιμοποιούνται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να παράγονται λιγότερα απορρίμματα.
Παρ' όλα αυτά, αποτελεί διακηρυγμένο εταιρικό στόχο του ομίλου Faber-Castell να μειώνει συνεχώς το ποσοστό των συμβατικών πλαστικών παγκοσμίως ή να τα αντικαθιστά με ανακυκλώσιμα υλικά, προκειμένου να βελτιώσουμε περαιτέρω το αποτύπωμα άνθρακα. Από το 2016, τα μολύβια κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμο υλικό, δηλαδή από επαναχρησιμοποιημένα πλαστικά. Για το σκοπό αυτό, τα πλαστικά απόβλητα επεξεργάζονται και χρησιμοποιούνται ως νέα πρώτη ύλη στην παραγωγή. Όλο και περισσότερες εργοστασιακές μονάδες, π.χ. το εργοστάσιο στο Engelhartszell της Αυστρίας, χρησιμοποιούν πλέον με επιτυχία ανακυκλώσιμο υλικό, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα προϊόντα από βιοδιασπώμενο πλαστικό να κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Σε αυτά τα προϊόντα, το περίβλημα κατασκευάζεται κυρίως από ανακυκλώσιμο υλικό.
Ταυτόχρονα, οι συσκευασίες μίας χρήσης αντικαθίστανται από χαρτόνι ή ανακυκλώσιμο πλαστικό. Για την παράταση χρηστικότητας των προϊόντων, πολλά προϊόντα είναι επαναγεμιζόμενα.

PVC-free eraser​

Ως παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή γόμας, η Faber-Castell αποφεύγει τη χρήση βλαβερών μαλακτικών ουσιών. Η γόμα παράγεται υπό αυστηρό ποιοτικό έλεγχο και δεν περιέχει PVC.

Refillable

Κάθε προϊόν περιέχει πολύτιμες πρώτες ύλες. Για να παρατείνετε η χρηστικότητά τους, το προϊόν αυτό είναι επαναγεμιζόμενο.

Recycled plastic / recycled cardboard

Η Faber-Castell εργάζεται για τη μείωση των πλαστικών ή την αντικατάστασή τους με ανακυκλώσιμα υλικά. Τα προϊόντα ή οι συσκευασίες είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμο πλαστικό ή χαρτόνι.

Recyclable cardboard

The packaging is made of recyclable cardboard.

How we make our highlighters

Create your own plant tracker with our texliners - produced from 100% recycled plastics